Skip to main content

Om oss

Innovadora Stockholm är en svensk ideell organisation, prisbelönad för sitt internationella arbete med projekt inom gender, demokrati och integration. Innovadora Stockholm består av ett multidisciplinärt team där var och en arbetar med utbildning, konst eller forskning och perspektivet är huvudsakligen antropologiskt och etiskt, där deltagarna inkluderas under hela processen. Innovadora Stockholm grundades 2008 och driver projekt i Guatemala, Etiopien, Mexiko, Sverige, Ukraina, Spanien och Serbien.

Shari Sabel Strandmark

Shari arbetar som regissör och producent för teater och film. I sitt arbete drivs hon av att skapa komplexa porträtt med fokus på genderfrågor, unga människor i utsatta sociala situationer och samhällsstrukturer. Hon föreläser regelbundet om kvinnors rättigheter vid skolor och organisationer. Shari har studerat statsvetenskap och praktisk filosofi vid Uppsala Universitet och manusförfattare på ALMA. För att se showreel besök www.shari.es

Roberto Nello

Roberto har en examen i internationellt samarbete och specialiserat sig på mikrofinansiering och entreprenörskap. Han är expert på mentorskapsprocesser som tillämpas på företagsutveckling, brinner för ekonomiskt och socialt ansvarsfullt företagande och etisk bankverksamhet. Han har deltagit i utformning och sammansättning av utbildningsprogram inom entreprenörskap, mikrofinansiering, ledarskap och frivillig förvaltning i olika länder och socioekonomiska sammanhang som Italien, Spanien, Storbritannien, Guatemala, Botswana, och Etiopien. Roberto är en engagerad föredragshållare, workshop facilitator och brinner för att motivera och mobilisera deltagare i de sammanhang han arbetar i.

Simon Revilla

Simon är filmare och teaterproducent. Han har studerat på filmskolan i Prague Film School och hans dokumentär-och kortfilmer har vunnit flera priser i Sverige och internationellt.

Edgar Chavéz Hernández

Edgar är fotograf och utexaminerades i socialantropologi och kommunikationsvetenskap vid Universidad Iberoamericana i Mexiko. Hans forskning riktar in sig på politiska kommunikationsstrategier med fokus på mänskliga rättigheter. Som en del av sitt arbete fungerar Edgar som psykosocialt stöd samt medföljare till personer som själva överlevt våld eller är anhöriga. Han har utvecklat en rad utbildnings projekt i samarbete med organisationer, företag och universitet.

Azusa Itagaki

Azusa är performancekonstnär, barnboksförfattare, utbildad massageterapeut och yogalärare. Azusa har utvecklat konceptet sagoyoga och arbetar för olika kommuner runt om i Stockholms län med barn och familjer. Hon är kunnig om hälsa och friskvård och är intresserad av det mångkulturella mötets möjligheter.

Anja Ruehle

Anja är scenograf, kostymör, konstnär, grafisk formgivare och industridesigner. Utbildad vid STDH. Anja arbetar som konstnär samt designar scenografi, kostym för teater, dans och opera i Sverige och Tyskland.

Palle Lindqvist

Palle är regissör och klippare. Han arbetar internationellt inom tv, film, ljudkonst, teater och performance. Palle undersöker sociala och kulturella aspekter av sexualitet, kön, lust och normativitet.

Johanna Emanuelsson

Johanna Emanuelsson är prisbelönt dramatiker och manusförfattare för teater och film och skrivit för Ung Scen Öst, Teater Tribunalen, Dramaten och Riksteatern.

Melissa Flores Quiroga

Melissa Flores Quiroga är entreprenör, produktdesigner och grafisk formgivare Melissa arbetar som lärare och utarbetar kurser och håller i utbildningar inom innovation och design för företag och skolor.

Raquel Doradea

Raquel arbetar som rättsantropolog. Hon identifierar människor som försvunnit i samband med väpnade konflikter, migration och organiserad brottslighet. Hon har grundat det rättsantropologiska laboratoriet i Guatemala. Raquel har erfarenhet från att initiera, finansiera genomföra och rapportera projekt. Hon har arbetat i flera länder i Latinamerika och har masterstudier i kriminalvetenskap från Universidad de Mariano Gálvez i Guatemala samt rättsantropologi från Universidad de Granada i Spanien.

Christer Fischier

Christer Fischier är fotograf och letar ständigt efter nya människor att fotografera, ute på gatan eller i sin studio. Christer går ingenstans utan sin kamera.

Leon Sparkes

Leon är bildkonstnär och illustratör. Han är en erfaren frilansande konstnär med en bakgrund inom konst-och hantverksindustrin. Leon har bott och arbetat i Sydkorea och Japan och har en kandidatexamen i inredningstextilier och konst vid University of Wolverhampton, Storbritannien.

Cristian Figueroa

Cristian arbetar med organisationsutveckling genom metoden tejeRedes. Verktyget förespråkar nätverkande och samarbete för att skapa en god och hälsosam arbetsmiljö.

Irene Rubio

Irene studerade konsthistoria och filmvetenskap vid Complutense universitetet i Madrid och Stockholms universitet. Hon gjorde praktik vid Ingmar Bergmans stiftelse vid Stockholm Film Institute (SFI). Irene utbildade sig också som skådespelerska vid Corazza International Studio for Actor i Madrid (bland andra skolor). Efter en lång karriär som film-, teater- och tv-skådespelerska samt kostymdesigner för många produktioner i Spanien och Sverige med sitt eget vintageföretag ”Cordelia” utvecklar hon för närvarande sitt stora intresse för hållbar utveckling i Stockholm. Under det senaste året har hon gått en kurs som heter ”Klimatförändringar teori och praktik” vid Rödakorset Folkhögskolan i Stockholm. Läs mer om hennes projekt To Bee or not to bee.