Skip to main content

#jagärsverige (2018)

#jagärsverige är en visuell manifestation som berättar historien om ett ständigt växande och humanistiskt land.

#jagärsverige utvecklar och bygger ett land som står för tolerans, demokrati, antirasism, inkludering, jämställdhet, solidaritet och mångfald.

#jagärsverige lyfter fram alla de hundratals olika bakgrunder som svenskar har för att motarbeta en ensidig bild av ”svenskhet”.

Du kan medverka på följande sätt:
Ta en bild och gå med i gruppen på Facebook och skriv #jagärsverige på fotot.
Vill du att vi ska fotografera dig eller vill du anordna en fotografering på din ort? Maila till shari.strandmark@innovadora.se

VISUELLT KONCEPT Christer Fischier
FOTOGRAFER Christer Fischier, Ulrika Bernhardsson
PRODUCENT Shari Sabel Strandmark

Vi samarbetar med föreningen Sverige för flyktingamnesti som arrangerar lokala #jagärsverigelive events och sammankomster runtom i Skåne!

PROJEKTLEDARE I SKÅNE EvaMärta Granqvist och Vian Delsoz

Vi samarbetar med HELA Landskrona och fotoutställningen Människan bakom!

#jagärsverige är stolta över att få samarbeta med utställningen Människan bakom som visas på Landskrona museum 27-29 september 2018. Människan bakom berättar om sju personer som kommit till Sverige. Utställningen lyfter människan bakom berättelsen och belyser det mänskliga och gemensamma som vi alla delar med känslor, drömmar och förhoppningar. Sverige är ett land som alla ska kunna känna sig som en del av.

PROJEKTLEDARE Andrea Reuter
FOTOGRAF Alexander Westerlund

www.manniskanbakom.se

HELA Landskrona öppnar upp befintliga mötesplatser samt hoppas på att skapa nya arenor för möten mellan Landskronabor och världen utanför Landskrona. HELA betonar mångfald, kreativitet och de mänskliga rättigheterna och utgör en plats där alla invånare och organisationer har möjlighet att delta med olika aktiviteter, små som stora, funkisar som normisar, CISar som HBTQare, nysvenskar som gammelsvenskar, landskroniter som landskronabor.

PROJEKTLEDARE Ameli Frostell

www.landskrona.se/hela