Skip to main content

Ana fyller 14 (2013)

Kortfilm, längd 20 min.

Ana bor med sin familj i en förort utanför Guatemala City. Hon drömmer om att bli läkare men bara hennes bror får studera. När hon fyller 14 förstår Ana skillnaden mellan det hon skulle vilja göra och det liv hon förväntas leva.

Barnäktenskap är ett växande globalt problem i utvecklingsländer och påverkar allvarligt möjligheten till hälsa, utbildning och social utveckling för de flickor mellan 10-17 som tvingas till arrangerade äktenskap.

Ana fyller 14 är en samproduktion med Imagitlán, Unicef, Fundación Sobrevivientes, Moralejas, Visualiza, TV USAC och CCUU i Guatemala med stöd av SIDA Internationella programkontoret, Gertrude & Ivar Philipsons Stiftelse, ABF och Filmbasen i Sverige.

MEDVERKANDE Annie Rodriguez, Mercedes Fuentes, Angelo Medina, Hugo Linares, Miguel Salay, Wally Ana Lucia Cabreras
MANUS Nahuel Vazquez
EFTER EN IDÉ AV Shari Sabel Strandmark och Nahuel Vazquez
REGI Shari Sabel Strandmark
FOTO Sara Murillo Cortés
KLIPPNING Sara Murillo Cortés
LJUDDESIGN Luis Contreras
MUSIK Rikard Borggård
LJUDASSISTENT/BOOM Gustavo Contreras, Gisela Batz
FOTOASSISTENTER Antonio Barreras, Antonio Torres
PROJEKTHANDLEDNING Hans-Jörgen Riis Jensen och Herberth Meneses
PRODUKTIONSASSISTENTER José Flores, Yasmin Rodriguez
MEDPRODUCENT I GUATEMALA Nahuel Vazquez
PRODUKTION Sharikompaniet

SHARIKOMPANIET SAMARBETAR MED SVENSKA FN-FÖRBUNDET
Svenska FN-förbundet verkar för att mänskliga rättigheter respekteras, krig förebyggs och millenniemålen förverkligas. Vi följer FN:s arbete och sprider kunskapen vidare till lokala FN-föreningar, skolor och den svenska allmänheten. FN-förbundet är en ideell organisation med tusentals medlemmar och över hundra lokalföreningar i Sverige. Svenska FN-förbundet arbetar inom kampanjen Flicka för att flickors rättigheter ska respekteras och för att stoppa barnäktenskap, både internationellt tillsammans med FN:s befolkningsfond och i Sverige genom att påverka den svenska lagstiftningen.

För med information se www.fn.se

Sharikompaniet välkomnar samarbetet med svenska FN-förbundet och kampanjen Flicka, gällande kampen mot barnäktenskap. Genom en gemensam distribution av filmen Ana fyller 14 hoppas vi kunna bidra till en aktiv debatt kring detta allvarliga problem.