OM OSS

Innovadora Stockholm är en svensk ideell organisation, prisbelönad för sitt internationella arbete med projekt inom gender, demokrati, social integration och creative and cultural industries. Innovadora Stockholm arbetar utifrån ett antropologiskt och etiskt perspektiv och tar ett socialt ansvar som inkluderar deltagarna under hela processen. Innovadora Stockholm grundades i Stockholm, Sverige 2008 och är aktiv i Guatemala, Spanien och Serbien.


Shari Sabel Strandmark

Shari Sabel Strandmark

Shari arbetar som regissör och producent för teater och film. I sitt arbete drivs hon av att skapa komplexa porträtt med fokus på genderfrågor, unga människor i utsatta sociala situationer och samhällsstrukturer. Hon föreläser regelbundet om kvinnors rättigheter vid skolor och organisationer. Shari har en examen i statsvetenskap och praktisk filosofi vid Uppsala Universitet. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Siddhartha Meneses

Siddhartha Meneses

Siddhartha är författare och formgivare. Han undervisar vid IED Istituto Europeo di Design i Madrid och ger konferenser internationellt om begreppet kreativitet och hur det kan implementeras didaktiskt. Siddhartha tog examen i teatervetenskap vid Escuela Superior de Arte i Guatemala. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Carmen López

Carmen López

Carmen är psykolog och har erfarenhet av teater, konst och dans. Hon har undervisat vid universitetet Universidad Mariano Gálvez i socialpsykologi och har även arbetat med barn och unga. Carmen är intresserad av det mångkulturella mötet och hur konst och målande kan fungera som terapeutiska verktyg. Carmen utexaminerades i klinisk psykologi vid Universidad Francisco Marroquín i Guatemala. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Paco Llorente

Paco Llorente

Paco är expert på projektledning och social innovation, med inriktning på organisationsutveckling, kapacitetsbyggande, engagemang inom det civila samhället och genderfrågor. Han har en master i projektledning för internationellt samarbete och har flera års erfarenhet av arbete i Centralamerika, Europa och Nordafrika. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Azusa Itagaki

Azusa Itagaki

Azusa är performancekonstnär, barnboksförfattare, utbildad massageterapeut och yogalärare. Azusa har utvecklat konceptet sagoyoga och arbetar för olika kommuner runt om i Stockholms län med barn och familjer. Hon är kunnig om hälsa och friskvård och är intresserad av det mångkulturella mötets möjligheter.
Anja Ruehle

Anja Ruehle

Anja är scenograf, kostymör, konstnär, grafisk formgivare och industridesigner. Utbildad vid STDH. Anja arbetar som konstnär samt designar scenografi, kostym för teater, dans och opera i Sverige och Tyskland.
Palle Lindqvist

Palle Lindqvist

Palle är regissör och klippare. Han arbetar internationellt inom tv, film, ljudkonst, teater och performance. Palle undersöker sociala och kulturella aspekter av sexualitet, kön, lust och normativitet.
Clara Lee Lundberg

Clara Lee Lundberg

Clara Lee Lundberg är dansare, koreograf, journalist och multidisciplinär konstnär. Clara har en Masterexamen från programmet Nya Performativa Praktiker, inriktning koreografi, på Dans och Cirkushögskolan – Stockholm University of Arts. Hon arbetar ofta i brytpunkten mellan aktivism, teori och konstnärliga praktiker, inspirerad av teoretiker och filosofer som Franz Fanon, Suely Rolnik, BP Preciado, bell hooks och Sara Ahmed. Hon är särskilt intresserad av sociopolitiska relationer, neokoloniala strukturer, feministisk teori, estetiska normer och psykoanalys. Hennes arbeten har presenterats på teatrar, gallerier och festivaler i Europa och Latinamerika.